Tradició i encant




"L' Hostal del Carme és un prestigiós hotel i restaurant amb prop de mig segle de trajectòria i una àmplia gama de serveis perfectes per a acollir tot tipus de convits nupcials, familiars o negocis a més de tenir una cuina tradicional i de la terra que t'encantarà. "

jueves, 31 de enero de 2013

calçotada a l'hostal!!



 Calçotada!!! A l'Hostal!!!!!

Ja fa dies que han començat a sortir els primers calçots i comencen les calçotades.

Calçot:  Paraula catalana que identifica una varietat de ceba.
Calçotada: Un àpat comunitari que ha esdevingut la manera tradicional de menjar calçots.

Els calçots tradicionals es fan en una graella al aire lliure sobre el foc de sarment ( tija de la vinya) . Com que encara fa una mica de fred busqueu llocs on tinguin foc a terra i ens els puguem menjar ben calentets amb un bon porro de vi.







A l’hora de coure calçots s’ha de tenir en compte que el foc sigui viu, coure la capa exterior , procurant que l’interior sigui tendre.



l’èxit d’una bona calçotada a banda de la qualitat del producte, es la SALSA!!!!
Ingredients per a 4 persones:

100 gr ametlla torrada

200 cl oli de oliva

1 cabeça d’alls

4/5 tomàquets madurs

Sal

½ bichos.

Elaboració:

Escalivem el tomàquet i la cabeça d’alls. Els pelem i els tallem a ¼ perquè a l’hora posar-los dintre del morter no saltin.


Al morter primer hi posem la sal ( poqueta, si per cas desprès ja rectificarem)  les atmelles i les piquem.

Una vegada picades hi afegim els alls i els tomàquets i comencem a picar.

Quant tots aquets ingredients estan barrejats i ben picades a poc a poc hi afegim l’oli fins que lligui.  En el moment que torbem la textura que ens agradi , la provem i rectifiquem de sal.
Podem fer servir un turmix i els afortunats la thermomix.


Al hostal fem servir una recepta de l’avia Maria ( cuinera del desaparegut hotel Espanya de Tàrrega)  que va passar a la meva mare Anna Maria ( l’anima de l'Hostal) i que ara comparteixo amb tots vosaltres.





Es clar que no tothom te la possibilitat de tenir un foc a terra o un trosset de jardinet per poder fer calçots  per tant us deixo una recepta per que pugueu fer tranquil·lament a casa.

Calçots es arrebossats.
1.- Pelar els calçots, tallar-los la “cua” i netejar-los bé de terra. Posar-los en una olla a bullir.

2.- Fer-los al bullir, salpebrats i amb un rajolí d’oli pel damunt, uns 20 minuts o fins que veieu que estan cuits. Aneu vigilant-los, per a que no s’us xamusquin!


3.- Aquí, quan els treieu del l’olla  i els deixeu que s’escorrin . una vegada cuits es guarden a la nevera 3 dies prefectament . per tant els podeu bullir un dia i tenir-los prepartats per fer una bona calçotada el cap de setmana. 
4.- Passar els calçots per ou batut i arrebossar-los amb farina . hi ha qui l’hi agrada amb Farina de galteta ( pa rallat)
5.- Fregir-los a la paella en un bon llit d’oli fins que quedin daurats.

6.- Acompanyeu-los amb salsa de romesco. Que us he explicat abans. 

Dissabte 2 febrer 2013 · De 10 a 20 h · Plaça Carme deTàrrega · Cita amb La Bona Taula: Mercat de Productes de Proximitat .
Deixo també un parell d'aderçes on podreu torbar calçots de proximitat de molt bona qualitat. 
http://www.vilodi.com/(TARREGA)
http://www.calsotselguardia.com/(LA GUARDIA D'URGELL)
per els que vulguin 100% ecológic http://www.mesbio.cat/ (BELLPUIG)


Que tingeu una Molt bona CALÇOTADA!!!! 

Marta.

martes, 29 de enero de 2013

Idees originals

Detalls DIY!

Ja sé que encara estem a ple hivern, però  pels que teniu una celebració especial en ment de cara al bon temps ja es hora de començar a idear una mica l'escenari on ho celebrareu i com ho fareu únic!
Ja sigui una boda, comunió o simplement una reunió amb amics o família no costa gaire crear un ambient bonic i diferent per tal que aquell dia sigui memorable i tothom es senti com en un conte, així doncs avui us proposo un seguit de petites idees per tal de fer de les coses més senzilles detalls únics que la gent recordarà!


Una manera molt fàcil de posar el menú a la taula és fer-ho amb una pissarreta! Amb un ambien rústic i una lletra ben bonica com la de les mares! Segur que la gent s'interessarà molt pel que menjaran ;)



Celebreu un aniversari de bodes? O una festa sorpresa per algú? Per que no imprimir fotos en blanc i negre  dels millors moments de la seva vida i penjar-les per les enredaderes del pati o amb fil de pescar pels arbres?! Seria molt bonic passejar entre records amb la gent que t'estima!




Un dia de boda pot ser o un ellaç més pels convidats, o la boda de l'any! Podeu fer una mica de investigació i explicar les històries d'on surten les més famoses tradicions del dia d'una boda, la lliga de la núvia, la corbata tallada del nuvi, el discurs del padrí o...la lluna de mel! ;) 



Una manera divertida de fer saber a la gent en quina taula s'ha d'assentar és posant etiquetes! D'aquelles de tota la vida de la botiga del poble, amb el nom de la parella i la taula on van. Això es pot penjar d'un carro antic, d'un arbre, o enganxar-ho a una llaminadura o a una copa de còctel de benvinguda! Molt fàcil i original!



Finalment us deixo tres maneres diferents de posar la distribució de les taules! La primera, ho podeu fer posant cartellets amb barris famosos del món, com el Bronx, China Town, Upper East Side ,... o els més emblemàtics del vostre poble! Per Tàrrega seria algo com Fàtima, Sol Eixent o els Masets! ;P



 Una altra seria seguint el mateix estil però en comptes de barris, ciutats emblemàtiques internacionals! Inclús podrieu aprofitar  i que fos una boda temàtica! els comensals de cada taula podrien anar vestits amb els tipics vestits de cada ciutat.



Finalment, segurament el moment més dificil d'una boda es distribuir les famílies en taules...sempre hi ha preferencies d'uns i altres i el que acaba boig es el futur matrimoni per fer tothom content! La solució? Repartir els convidats segons el seu signe del zodíac! No hi podrà haver discussions!!! 


Sapigueu que totes aquestes petites idees les poden fer realitat a l'Hostal del Carme! i que si necessiteu alguna ajudeta o consell aquí estem!  Agafeu idees pel vostre dia :)


Alba.



lunes, 21 de enero de 2013

El Receptari de l'Hostal: la pometa verda






La pometa verda!!!



Avui que feia un dia gris i de pomes agres….. he dit a veure que podem fer amb pomes.

La sabiduria popular atribueix a la poma propietats saludables, ja que es veu que té molta vitamina C, conegudes les expressions “sano como una manzana” i com diuen el anglesos, “one appel a day takes the doctor away”.

I dels anglesos als japonesos.



























































Xulo eh!!!
És de una web japonesa i m’he tornat boja buscant a veure què podia ser la pasta blanca….. no hi ha hagut manera…jajaj




Així que he fet la meva pròpia versió








Seguint les mateixes indicacions de la foto, el que he fet és canviar-ho per pasta de full.

Quan la flor està muntada, la posem en una placa de forn, l’empolsem bé de sucre i   al forn a 180º durant  30 minuts.

I aquest és el resultat!!!!














Decorat amb crema catalana, gerd i menta.

No està malament,   eh?!
















Si algú sap que podria ser la pasta blanca ... em faria gracia saber-ho. Moltes gràcies i....

Ens veiem a la propera!!!!

Bellesa


Comença l'operació Pre-boda!

Bon dia a tothom! Després dels excessos socialment permesos  per les festes de Nadal i aquestes coses, ara toca tancar-se al gimnàs com tot èsser humà arrepentit i fer una mostra de voluntat per tal de recuperar la silueta o simplement de perdre aquestos 2 quilets que hem agafat entre dinars i sopars contundents...

Hi ha, però, un públic concret que deu estar encara més preocupat per aquesta més que segura pujada de pes, i aquestes són segurament les futures núvies! Les que us casareu aquest estiu i que teniu 5 mesets per estar divines i lluïr els vestits com ho fèieu abans de periple nadalenc ;) Així que comença l'operació vestit de núvia!


Segurament heu vist aquest reality tan bèstia que fan per l'MTV on les núvies busquen desesperadament el vestit de la seva vida amb pressupostos desorbitats, es posen a fer una macrodieta durant 1 mes en la qual tenen un entrenador personal i suen sang per rebaixar 15 quilos en15 dies i poder encabir-se en els més apretats corsés pel seu dia ideal....
Doncs bé, aquí no us farem d'entrendadors ni perdreu miraculosament la meitat del vostre pes, això segur...però si que us proposo uns quants menús, que no dietes e!, simplement per seguir una alimentació variada i així tenir resolt aquest dilema diàri de....que mengem avui? de forma saludable  si de pas perdeu uns quilets i us sentiu bé doncs millor!

Menú 4

Esmorzar
Yogur desnatat (200 ml). Taronja (150 gr). Pa integral torrat (20 gr) 
Mig matí

Yogur desnatat  
Dinar
Gaspatxoo (200 grs) A l'Hostal del Carme el tenim boníssim! i tot natural ;) . Vedella a la planxa(80 grs) amb verdura (50 grs). Síndria (200 grs)  
Berenar
Igual que a mig matí, una miqueta de fruita!
 Sopar
Amanida d'enciam(100 grs) amb tomàquet (80 grs) ceba (30 grs) espàrrecs (30 grs). Truita (d' un ou). i un vas de llet descremada (150 ml)


Menú 3



Esmorzar
Cafè amb llet (150 ml). Cereals (30 gr). Mandarina o taronja (100 gr)
Mig matí
Cafè amb llet desnatada (150 ml)
Dinar
Puré de verdures (200 grs). Lluç a la planxa (100 grs) amb patata bullida (50 grs) o amb enciam (100 grs)
Berenar
Igual que mig matí
Sopar
Caldo de verdures. Rap (100 grs) amb enciam (50 grs). Suc de taronja natural (150 ml)


Menú 2

Esmorzar
Llet desnatada (150 ml). Cacau (10 gr). Taronja (150 gr)
Mig matí
Cafè amb llet desnatada (150 ml)
Dinar
Amanida de tomàquet (100 grs), enciam (100 grs) i ceba (30 grs).
Petxuga a la planxa (150gr) amb pebrot (30 gr.).
Yogur desnatat
Berenar
Igual aque a mig matí
SoparLluç a la planxa (150 grs) amb verdures (70 grs).
Yogur desnatat

Menú 1

Esmorzar
Cafè amb llet desnatada (150 ml).
Poma (200 gr).
Pa torrat integral (20 gr)
Mig matí
Fruita (200 grs.)
Comida
Mongetes verdes bullides amanides amb llimona (150 grs)
Peig al forn (120 grs) amb amanida (100grs).
Pera (150 grs)
Berenar   Igual que a mig matí
SoparTruita d'un ou amb tomàquet (50 grs). Pera (200 grs)

Au doncs noies! ja teniu uns quants menús per anar variant fins el gran dia! i si us han agradat podeu canviar-los una mica i fer-vos -els al vostre gust!  ;)   Recomanen que les begudes siguin aigua, infusions i sense gas, res d'alcohol i sucs de compra així com evidentment s'ha de fer exercici una mitja de 3 cops a la setmana!

Molta sort i ànims, que fer dieta així no serà tan difícil!

Tendències


Les núvies de Rosa Clarà

¡Estáis de enhorabuena! Si tenéis en mente celebrar vuestra boda de cara al próximo verano y estáis en plenos preparativos de lo más importante, el vestido claramente ;), no os perdáis éste post!

Ya ha sido presentada la nueva colección 13 de novias y fiesta de Rosa Clarà, así que aunque no seas la novia vale la pena echarle un ojo ya que como invitada también puedes deslumbrar!




La colección es muy en su línea, y aportando cositas nuevas que hace que las futuras casadas de hoy en día se desmelen por llevar ese día tan especial un modelo de la catalana. Nuevas líneas, tejidos y estilos que haran las delícias de todas! nos casemos o no... ;)

Basilea


Un estilo retro que vuelve con fuerza, me encantan los vestidos de novia de manga larga y tipo camisero, son súper femeninos y con mucho carácter! Yo voto sí!



 Begoña

Uno de mis favoritos, un día tan especial hay que llamar la atención, y no hace falta disfrazarse para lograrlo! Con un sencillo cuerpo y una falta impresionante como ésta todo el mundo recordará el día igual que tu!

Belgica


Para más clásicas, un modelo muy Jackie Kennedy que sienta como un guante y estiliza mucho con el ya famoso corte de la diseñadora hasta la cadera.

Bárbara


Un vestido muy trabajado con un corte sencillo, para aquellas que no quieran pisarse el vestido en el baile o tener problemas para ir dentro de la limusina! ;)

Barcelona

Y de uno sencillo a uno de los más despampanantes. El modelo Barcelona despliega todo su esplendor con ésta falda de tul a base de mil capas que le da una vaporosidad increíble, una novia de cuento.

Belinda

Otro que me hace soñar! Me encanta el escote con el cuerpo límpio, la pedrería como cinturón y las mangas en tul, súper elegante.


Bengala

El corte sirena no podia faltar, y aunque yo no me declaro partidaria de éste tipo de vestidos, éste me ha enamorado. El corte empieza desde más arriba de las rodillas lo que le da más volumen a la falda, el escote y las mangas, preciosas.


Birmania

¡Un toque de color! ¿quién dijo que las novias sólo van de blanco? Éste modelo está disponible en azul, verde, nude y rosa palo, así que a por él!


Bisel

Otro en color, con la espalda totalmente al aire estarás estupenda!

Bisel


Para las que no os sentís cómodas con el largo, o simplemente no os favorece, por que oye, no todas medimos 1'80 para llevar un vestido así...Pues Rosa Clará ha pensado en nosotras y nos tienta con modelos en corto tan bonitos cómo éstos, para lucir unos fantásticos pumps como ellas!



Borgoña





Sin duda, el que yo elegiría. Perfecto en todos los sentidos, en crepe satinado, de manga larga, escote barco, abotonadura en la espalda y detalle de una rosa en la cadera, sencillamente me encanta.

Brescia


Uno de los modelos de fiesta, siguiendo el estilo minimalista conseguiremos que el menos es más brille más que nunca!


Hay más! Podéis visitar la web y allí recrearos hasta que os convenzáis y pidáis cita! ;)


Alba.

Col·laboracions


Un día en la viña de la mano de Mas Parera!

Un tiempo fabuloso, una compañía immejorable, un objetivo claro, pasar un día de campo perfecto!

Situémonos, son las 7:30 de la mañana de un lunes y me levanto para meterme directamente en la ducha, así despejamos un poquito... Salgo y ahí va mi primer dilema, ¿qué me pongo? Marta me dijo que cómoda, botas, jeans y un buen jersei...incluso un polar no estaría de más, me dice. En mi fuero interno pienso...en las cercanías de Barcelona nunca hace tanto calor pero...dudo, y escojo unos vaqueros estrechos, deportivas y un cárdigan grueso pero sin pasarse. Lista!
Me preparo un bocadillo mientras lleno un poco el estómago no vaya a ser que a media mañana me entre el apetito en pleno tajo!

En la finca Mas Parera http://www.fincaparera.com/  se ultiman los preparativos, estan a punto de recibir a unas 90 personas con ganas de trabajar, gozar de la naturaleza y de un trabajo minucioso y tradicional...



A las 8:30 me planto en el Hostal del Carme para esperar a nuestro taxi particular, Inma Oliva  y Lídia Pros.
Observo con atención y veo que Marta ha decidido que hoy hará más frío que en toda la historia y ha creído oportuno llevar 3 capas de ropa, botas y polar. Más le vale no tener frío!

Arrancamos y después de seguir unas buenas indicaciones en papel llegamos a la finca! Por fin!! Y lo que nos encontramos ahí nos deja pasmadas. Hectáreas y más hectáreas de viñedos, de media altura dicen algunos que supongo deben entender, en medio de un paisaje que nada que envidiar tiene a la Toscana italiana.




Cual buenas pueblerinas, bajamos del coche y nos ponemos a examinar la zona y a los demás invitados que van llegando, unos perfectamente ataviados para la ocasión y otros que pensaron que los tacones y la tierra de campo son tendencia...

Llegan los amfitriones!!! Rubén, propietario de la finca, nos da una cálida bienvenida y nos explica nuestra misión:




Debemos coger todas las uvas de los viñedos de una parte de la finca y con cariño depositarlas en unas cajas para después, atención, obtener mosto pisando las uvas con los pies dentro de una bota gigante! Suena muy rústico verdad?

Empezamos, como somos muchísima gente acabamos rapidito y gracias a que nos facilitaron tijeras a casi todos pudimos cortar los racimos como ellos nos enseñaron previamente sin perder un dedo en el intento...



 Lo estábais deseando! Aquí nuestra Marta arrimando el hombro como la primera, que la causa lo merece ;)


Vista aérea! Desde el tractor del patriarca, podemos ver a todos los currantes y el bote conseguido, bien hecho!




Hay que decir que entre corte y corte probamos algunos granitos y mmmmm!!! era para no parar!


Momento risas, que hubo muchos! Aquí la víctima era Marta,que con su bolso conquistó todo el territorio! A su derecha Inma, a la izquierda Lídia.



Una vez terminado el trabajo de campo, nos condujeron a la masia, un lugar con muchísimo encanto y tradición a raudales!




Ahí nos recibieron con una cata de un jamón estupendo y degustación de el vino de la casa!
Así voy a veremar cada día ;)






Ahora viene lo bueno...Primero pensábamos que nos libraríamos de meternos en la bota gigante y pringarnos enteras, ya que éramos mucha gente y parecía que no había uvas para todos...pero sí! Resultó que nos tocó meternos, y cómo la liamos! La gente debió pensar que cómo somos de pueblo ésto de piar lo dominamos perfectamente y se creó como una expectación para ver como las de Lleida cumplían....y dimos la talla!



Ya chafado todo, y con mucha hambre, entramos en la masia dónde nos tenían preparado un aperitivo de olé!
La sala en la que comimos era una bodega, con toda la pared llena de botas de madera y con arcadas de piedra, las mesas todas arregladas y sillas colocadas para las 100 personas que resultamos ser al final!


Una gran variedad de quesos de cabra de la zona elaborados con el proceso tradicional por un maestro que nos dejaron a todos sin habla http://www.masalba.cat/, acompañados de un surtido de pan de mil tipos diferentes procedentes de una panadería centenaria de la calle Balmes de  Barcelona http://flecabalmes.com/ , de forma artesanal elaborados hacía muchísimo tiempo que no comía un pan tan rico...y cómo podéis imaginar, me puse las botas!
Y para rebajar un poco, ensalada con ingredientes ecológicos de la mano de Inma Oliva de la empresa +BIO http://www.mesbio.cat/ : tomate, espinacas riquísimas, cebolla, lechuga, vinagre de manzana,... Un festín!



Pero ahí no acaba todo...después del aperitivo nos tenían preparadas varias paellas de arroz salvaje! con judías verdes, carne, champiñones, pimiento,... Elaborado por un cocinero in situ y al momento! Todo acompañado por los vinos jóvenes de éste año, que nos presentó Rubén de forma amena para que pudiésemos deleitar el paladar con tal manjar ahí puesto. Para el postre, el famoso Xarel·lo dulce sonremadurado elaborado con las uvas de la pasada campaña!




Después hubo un showroom de Gintonics elaborados con ginebra Dragon de Mollerussa http://www.ginebradragons.com , lo que dio punto final al día! Los invitados degustaron gran variedad del licor y pudieron gozar de la tranquilidad del campo en un ambiente relajado con música y gran compañía! Yo sólo probé un poquito de un gintonic con aroma afrutado por que con tantos vinos al final... ;)

Pasamos un día genial, conocimos a mucha gente y vivimos una experienca artesanal que recomiendo plenamente! :D

Muchas gracias fincas Mas Parera!